Hrvatski radio

Radio Zadar

Prometno rješenje za Zadar i Zadarsku županiju

14.05.2018.

10:28

Autor: HRT Radio Zadar/Grad Zadar

Foto: Grad Zadar

Foto: Grad Zadar

Foto: - / -

Grad Zadar organizirao je prvu radionicu u sklopu projekta „Izrada prometnog masterplana funkcionalne regije Sjeverna Dalmacija. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata za Zadar i čitavu županiju.

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić podsjetio je da će ovaj strateški dokument utvrditi svakodnevne prometne potrebe lokalnog stanovništva, definirati potrebe ulaganja u novu prometnu infrastrukturu i nove prometne usluge za građane, te donijeti mjere za poboljšanje sigurnosti i mjere za razvoj javnog prijevoza. 

Ovaj strateški dokument dati će potpunu analizu i jasnu sliku cjelovitog prometnog sustava s egzaktnim podacima o prometnim tokovima, opterećenjima i navikama kao temelj optimalnog prometnog modela ne samo za grad Zadar već za čitav njegov kraj. Utvrdit će se svakodnevne prometne potrebe lokalnog stanovništva, definirati potrebe ulaganja u novu prometnu infrastrukturu i nove prometne usluge za građane, donijeti mjere za poboljšanje sigurnosti i mjere za razvoj javnog prijevoza.

- Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata za Zadar i čitavu županiju ponajprije zbog činjenice što je ovaj prostor neporecivo geostrateško prometno središte Hrvatske, istaknuo je Erlić zahvalivši svim sudionicima u projektu. Pozvao ih je da ukažu na sve probleme i potrebe kako bi u konačnici dobili što kvalitetniji i sveobuhvatniji dokument koji će rezultirati suvremenim prometnim rješenjima i našem kraju osigurati novu razvojnu dimenziju. - poručio je Šime Erlić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.