Ponegdje, rijetko, malo je kiše moguće i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također prvi dio dana biti oblačniji od drugog, uz slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, mjestimice na udare i jak. Najviša temperatura zraka od 10 do 13 °C.

U gorskim će područjima biti još malo hladnije, uz najviših od 7 do 10 °C. Na sjevernom pak Jadranu između 13 i 17 °C. Uz promjenljivu će naoblaku povremeno biti kiše, a zapuhat će i sjeveroistočnjak, na obali bura, koja će ponegdje biti jaka i olujna. Poslijepodne i navečer, uz pad temperature zraka, u područjima višim od 1000 metara bit će i snijega. 

I u višim predjelima Dalmacije je moguć snijeg, dok će u nižim biti povremene kiše, sredinom dana i poslijepodne ponegdje vjerojatno i grmljavine. U prvome dijelu dana puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar, a poslijepodne će okrenuti na buru, ponegdje jaku, s olujnim udarima. 

Bure će kasno poslijepodne i navečer biti i na jugu Hrvatske, a prije toga puhat će sjeverozapadnjak i zapadnjak. I tu će kroz dan biti promjenljive naoblake uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Najviša temperatura bit će između 15 i 18 °C. 

Prva polovina novog tjedna proteći će uz obilje sunca, a sjeveroistočni će vjetar u kopnenom području tijekom ponedjeljka oslabjeti. Dnevna temperatura zraka postupno će rasti te će sredinom tjedna ponovno biti oko 20 °C. No, valja upozoriti na vrlo veliku vjerojatnost jutarnjeg mraza, posebice u gorskim područjima. 

Sunčano će prevladavati i na Jadranuu ponedjeljak još ponegdje uz jaku buru, koja će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, mjestimice i jugozapadni. Od utorka ponovno toplije, štoviše - i iznadprosječno toplo za kraj ožujka, a u sličnom će ozračju vjerojatno početi i travanj.