Hrvatski radio

Radio Zadar

Promocija besplatnog pomaganja drugima

05.12.2016.

13:17

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Juha, sarme, kolač i manadarine za desert sve to se našlo danas na meniu zadarske Pučke kuhinje. Ali kažu nije tako fino jelo samo danas već i drugih dana kada nema medijske pažnje. Jelo se pak brže izdavalo korisnicima, koji su u redu strpljivo čekali, jer su u Caritasu danas imali pomoć volontera.

No ne  samo onih koji im svakodnevno pomažu već i djelatnika iz gradske Uprave i Županije. A sve to u povodu Međunarodnog  dana volontera.  Cilj je učiniti vidljivim široj javnosti sve aktivnosti volontera i organizatora volontera na lokalnoj razini. Tim povodom Volonterski centar u Zadru dodjelio je županijske nagrade „Volonterska ruka" kako bi nagradili pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici.

 A u zadarskom Caritasu obilježen je Dan volontera tako da su volonteri, koji inače pomažu u provedbi caritasovih programa te osobe iz javnog, društvenog života Grada i Županije dijelili ručak korisnicima Pučke kuhinje u Zadru kojih je oko tri stotine, a ako se tome pribroji i Pučka kuhinja u Benkovcu onda broj obroka raste na 400.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.