Hrvatski radio

Radio Zadar

Promocija malih domaćih pivovara

02.08.2016.

10:59

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cilj Craft Beer Festivala koji se održava 26. i 27. kolovoza od 17 do 2 sata na zadarskoj rivi, promocija je malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva.

Hrvatska živi Craft Beer Revoluciju, revoluciju u kojoj je do sada rođeno više od 20 mikro pivovara.

Jedinstveni Taste and Travel Festival koji se od 25. do 31. kolovoza održava u Zadru predstavlja Craft Beer Festival koji će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima.

«Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su mikro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje.

S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima!» - izjavio je u ime organizatora Jakov Kolega te dodao: «U dva dana Zadar će ponuditi najbolje od hrvatskih craft pivovara. Ne propustite priliku zaljubiti se u domaće hrvatsko pivo!»

Svaka mala domaća pivovara osnovana je idejom zaljubljenika u pivo koji su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po njihovom guštu i receptu. Bogatstvo ovog Festivala je što ćete iz prve ruke, od vlasnika i kuhara mikro pivovare, naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva. Posebnost ovog Craft Beer Festivala je sudjelovanje i dvije domaće, zadarske mikro pivovare; Brlog zadružne pivovare i pivovare Varoš.

Cilj Craft Beer Festivala koji se održava 26. i 27. kolovoza od 17 do 02 sata na zadarskoj rivi, promocija je malih domaćih pivovara te upoznavanje lokalnih ugostitelja, građana i posjetitelja grada Zadra s kvalitetom zanatskog piva. Posjetitelji Festivala nakon kušanja piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku Taste and Travel Festivala. Poseban gost Festivala je Maraska koja će u svom kutku promovirati svoj daleko poznati Pelinkovac. Glazbeni dio Festivala će uz DJ-a Bake Juniora biti popraćen i izvrsnim koncertima grupa Kawasaki 3P koji nastupaju 26. kolovoza od 20.30 sati, dok će 27. nastupiti M.O.R.T. te Mjuzikl.

Taste and Travel, festival inovacija u prehrambenoj industriji, dobre hrane i craft piva treću godinu zaredom ispunit će zadarske kale i ulice mirisom odlične hrane i najukusnijeg piva. Taste and Travel pokrenula je Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata radi lakšeg povezivanja studenata i mladih poduzetnika s prehrambenom industrijom. Pridružili su im se Proizvodi hrvatskog sela i udruga studenata Probion i zajednički stvorili Festival koji promiče inovativnost mladih i istražuje mogućnosti u gastroturizmu te desecima tisuća posjetitelja nudi nove, nezaboravne okuse.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.