Hrvatski radio

Radio Zadar

Promocija prvostupnika na zadarskom Sveučilištu

16.03.2018.

16:25

Autor: Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Foto: - / -

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija prvostupnika Hrvatskog jezika i književnosti te Ruskog jezika i književnosti. U Svečanoj dvorani prvostupnike je pozdravila pročelnica Odjela za kroatistiku i slavistiku doc. dr. sc. Sanja Knežević.

- Moji roditelji su bili skeptični kada sam im rekla svoj izbor studija, a vjerujem da je i dio vas jednako tako reagirao, jer ovo nije studij nakon kojeg slijede lagodan život i luksuzni automobili. Ali kada vaša djeca jednoga dana postanu profesori, to neće biti zanimanje nego san, poziv koji će oni živjeti cijeloga života, poručila je dr. Knežević roditeljima.

Promoventima je zaželjela da ne zaborave da su bili studenti, da vjeruju u svoje učenike a svoje učionice pretvore u svojevrsne ispovjedaonice.

- Pitat ćete se ponekad zasigurno ima li sve to smisla - dok neki planiraju putovanje na Mars mi čitamo Krležu, i to danima. Kome to danas treba? Svima, jer sve pročitano ostaje u srcima i čini nas boljim ljudima. Kao što liječnici spašavaju živote, i vi ih možete spašavati, zaključila je dr. Knežević.

Nakon polaganja prisege pristupilo se svečanoj podjeli diploma te najboljim studentima generacije - Miroslavu Sikirici i Valeriji Šinko. U popratnom dijelu programa nastupio je A.K.A. Crescendo, otpjevavši Gaudeamus igitur i Dite zadarsko, nakon čega je za sve uzvanike priređen prigodni domjenak.

Promovirani su:

Hrvatski jezik i književnost: Melani Antolašić, Ana Ban , Antonia Baričević, Katarina Brajnović, Mate Bratović, Lucija Buljat, Suzana Dražić,Ivana Ercegović, Kristina Ergotić, Josipa Jakovinović, Nikolina Junaković, Klara Klaić, Andrea Kršlović, Domagoj Lovrić, Ivan Marić, Marijana Markalaus, Lucija Momčilović, Matea Mustapić, Ana Pavić, Josipa Rugle, Miroslav Sikirica, Dina Slugan, Valentina Sokolić, Ivana Šutalo, Mirta Topljak, Jadranka Vidas i Josipa Tudor.

Ruski jezik i književnost: Rebeka Kralj, David Sambunjak, Bruno Topić, Nina Ujčić i Katarina Vidović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.