Hrvatski radio

Radio Zadar

Promocija prvostupnika studija njemačkog jezika i književnosti Odjela za germanistiku

28.01.2023.

18:21

Autor: Radio Zadar

Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku

Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku

Foto: Sveučilište u Zadru / -

Na Sveučilištu u Zadru održana je promocija prvostupnika prijediplomskog sveučilišnog studija njemačkog jezika i književnosti Odjela za germanistiku. Pročelnica Odjela prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić u pozdravnoj je riječi istaknula kako su na Odjelu bili usmjereni na stvaranje izvrsnih temelja germanističke struke, uključivanjem najnovijih znanstvenih i stručnih saznanja proizašlih iz istraživanja. Galerija
Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto: Sveučilište u Zadru/ -
Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto: Sveučilište u Zadru/ - Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto: Sveučilište u Zadru/ - Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku , Foto: Sveučilište u Zadru/- Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku , Foto: Sveučilište u Zadru/ -Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto: Sveučilište u Zadru/ - Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto:  Sveučilište u Zadru/ -Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku , Foto: Sveučilište u Zadru/- Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku, Foto: Sveučilište u Zadru/ - Promocija prvostupnika Odjela za germanistiku , Foto: Sveučilište u Zadru/ -

Veliki naglasak bio je stavljen na izvannastavne aktivnosti kojima prije se studentima daje uvid u različite aspekte posla kojim će se baviti u budućnosti.


- Diploma koju danas primate dokaz je vašeg uspjeha, pokazatelj vašega truda, ali i potvrda kako imate čvrste temelje za daljnju nadogradnju vaših znanja i vještina. Predano ste radili, a vjerujem i da ste puno naučili o sebi, spoznali svoje slabe, ali i jake strane. Iskustvo studiranja u pandemiji zasigurno vam je pokazalo i koliko se brzo možete prilagoditi na nove uvjete rada. Bio mi je veliki užitak raditi s vama i promatrati kako sazrijevate i upijate nova znanja i vještine. I u nastavku studija i profesionalnog života budite spremni preuzimati odgovornost, učiti, promišljati o temama kojima se bavite i usavršavati se. Njegujte strast za znanjem jer upravo strast pokreće pozitivne promjene u našem okruženju, rekla je pročelnica Pavić Pintarić, poželjevši da im prvostupnička diploma bude vjetar u leđa i ohrabrenje za daljnji rad i razvoj.


Promoventima, njihovim obiteljima i prijateljima na uspjehu je čestitala promotorica doc. dr. sc. Nikolina Miletić. Pozvala ih je da upornost i ustrajnost zadrže i nakon stjecanja prvostupničke diplome, na diplomskom studiju.


- Upisom diplomskoga studija pokazali ste da ste pronašli svoj smjer u ovoj struci, a osjećaju ljubavi i odgovornosti za struku nadam se da smo i mi pridonijeli. Nastojali smo vam prenijeti stručna znanja, vještine i kompetencije, i pripremiti vas za sve što vas čeka u daljnjem studiju, poslu, životu. U svemu što budete radili budite savjesni, uporni, koristite savjesno stečena znanja i vještine, svojim radom i ponašanjem budite uzor mlađim generacijama, poručila im je promotorica.


Na promociji su dodijeljene i pohvale uspješnim studentima u kategorijama za uspješnost u studiranju po godinama, za uspješnost u studiranju za završen studij i za izvannastavne aktivnosti.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.