Hrvatski radio

Radio Zadar

09:37 / 29.12.2020.

Autor: RZD

Pronašli mu u kući automatsku pušku i hrpu streljiva

Ilustracija: MUP

Ilustracija: MUP

Foto: - / -

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili sumnjiče 22-godišnjaka za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Za razliku od njega, svi građani koji dragovoljno predaju takve predmete neće biti kažnjeni - podsjeća policija.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, kod njega je jučer na širem biogradskom području tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena automatska puška, 177 komada različitog streljiva i zatvarač puške koje je nedozvoljeno  posjedovao.

Oružje mu je oduzeto, a protiv  22-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

I ovom prilikom pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja i svih drugih potencijalno opasnih predmeta, koja je omogućena u sklopu akcije  „Manje oružja, manje tragedija“,

https://policija.gov.hr/vijesti/modernizirana-kampanja-manje-oruzja-manje-tragedija-u-sklopu-fonda-za-unutarnju-sigurnost-europske-unije/5077

 Za razliku od prethodno navedenog osumnjičenika koji je kazneno prijavljen za neovlašteno posjedovanje oružja, svi građani koji dragovoljno predaju takve predmete neće se niti prekršajno niti kazneno sankcionirati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.