Hrvatski radio

Radio Zadar

Proračun 2014: Dok drugi "krešu", Županija optimistična

13.11.2013.

11:16

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iduću godinu u financijskom smislu obilježit će količina novca koji će Zadarska županija uspjeti povući iz Europskih fondova - rekao je zadarski župan Stipe Zrilić, komentirajući nacrt prijedloga proračuna Županije za iduću godinu.

Planom za 2014.godinu je predviđen proračun od 224 milijuna kuna i veći je za 8 posto od ovogodišnjeg. Resorna pročelnica Bibijana Baričević takav je proračun nazvala blago optimističnim i razvojnim.

" Ovaj proračun je planiran u ukupnom iznosu od 224, 9 milijuna kuna što je povećanje u odnosu na 2013. godinu od 8,44 posto. Projekcija za 2015. iznosi 238,1 milijuna a za 2016. 217 milijuna kuna. Što se tiče rashoda oni su uravnoteženi sa svim primicima i prihodima po svim propisanim klasifikacijama , pa možemo zaključiti da je naš proračun blago optimističan i svakako razvojni. "

Kako stojimo s povlačenjem sredstava iz fondova, pitao je župan na kolegiju pročelnika Davora Lonića.

 " Ove smo godine prijavili 13 projekata prema fondovima Europske unije, a isto toliko ih je trenutačno u realizaciji . Ukupna vrijednost tih projekata je 30 milijuna eura, a od toga je Zadarska županija odgovorna za projekte vrijedne 11 milijuna."

Lonić je ocijenio to uspjehom predviđajući kako će iduća godina biti vrlo teška za povlačenje sredstava, jer, kazao je, Vlada kasni s pripremom operativnih programa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.