Hrvatski radio

Radio Zadar

Proračun u plusu, no zabrinutost je ipak tu

19.04.2016.

13:39

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kolegiju župana našao se i prošlogodišnji proračun koji bilježi plus od 9 milijuna i 800 tisuća kuna, dok su ukupni prihodi prešli 229 milijuna kuna. Zabrinutost ipak postoji, prije svega zbog mini porezne reforme kojom su smanjeni prihodi županije, a i neke su obveze prebačene bez potpore.

Župan Stipe Zrilić:

Naglasak je na smanjenju poreza na dohodak u iznosu od 6 milijuna kuna, a zbog izmjene propisa koji se odnose na poreze, to nije malo za naš proračun. Ono drugo što treba reći, opet se vraćam na Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja, a to je da je država prenijela te poslove na nas, a da nam nije osigurala sredstva.

Na kolegiju se ponovo moglo čuti i o problemima ŽUC-a. Po prvi put od svog utemeljenja ŽUC nije primio ništa iz trošarine koja se plaća na gorivo, a to je 80 lipa po litri - poručio je ravnatelj Mile Fabijan dodavši kako je zbog takvog stanja došlo do toga da u prošloj godini nije ni jedan metar obnovljen.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.