Hrvatski radio

Radio Zadar

Proračun Zadra "ozakonjen": Na glasovanju ipak obrat, Meštrović ovoga puta protiv, Radeta za, Vučetić uputio slikovitu poruku !

29.12.2021.

18:10

Autor: Filip Buzov

Gv Zadar

Gv Zadar

Foto: grad Zadar / /

Na popodnevnoj izvanrednoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća usvojen je prijedlog zaključka o otklanjanju uočenih nedostataka u već izglasanom proračunu grada Zadra za 2022. godinu. 

Prema objašnjenju pročelnika za financije Ivana Mijolovića proračun usvojen na sjednici prije tjedan dana bio je nezakonit. Problematika je vezana za prihvaćene amandmane koji se odnose Kneževu palaču, te  decentralizirania sredstva koja su vezana za školski standard. 


Inače, u vijećnici gradske Uprave fizički su bili prisutni samo predstavnici političkih klubova, a jedini koji je tražio dodatna pojašnjenja je vijećnik Akcije Mladih Ante Rubeša. Uz pročelnika Mijolovića slušamo i znakovitu poruku na kraju sjednice predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića uz napomenu kako su vijećnici nezavisnog Enia Meštrovića danas glasovali protiv, a SDP -a za, što je obrat u odnosu na glasovanje prilikom izglasavanja samog proračuna. Znači sredstva Kneževe palače su amandmanima iscrpljena u većem obimu nego što je bio sam program, u iznosu milijun i 205 tisuća kuna, isto tako sredstva u iznosu koja su teretila aktivnost rashodi škola standard ne mogu se dirati jer se radi o decentraliziranim sredstvima, pred vama je zaključak u kojem je sve objašnjeno i gdje imamo rješenje za uklanjanje ovih nepravilnosti . - uvodno je kazao pročelnik za financija Ivan Mijolović.Želim vam svima sve najbolje, a posebno želim sve najbolje onima koji će s nama dolaziti u doticaj jer će im sva sreća trebati - slikovito je na kraju poručio predsjednik GV-a grada Zadra Marko Vučetić. 
GV Zadar

GV Zadar

Foto: Grad Zadar / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.