Hrvatski radio

Radio Zadar

Proračunska kriza i upitne plaće, radnici u stresu, sindikati spremni na sve…

09.01.2023.

14:03

Autor: Anita Perica

Ilustracija - vrtić

Ilustracija - vrtić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zbog situacije oko blokade gradskoga proračuna i s tim u vezi upitne isplate plaća svim gradskim korisnicima u pitanje su došle i plaće teta i drugih djelatnika zadarskih vrtića. Sindikalna povjerenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ivana Savanović ističe kako su zbog novonastale situacije radnici u velikom stresu te da je sindikat spreman na sve zakonom predviđene aktivnosti kako bi im se plaće isplatile. Isplatu će, kaže, pričekati do zakonskog roka prema Zakonu o radu.


                                         Najprije bih rekla da su svi naši radnici veoma neugodno iznenađeni, šokirani, zabrinuti za vlastitu egzistenciju , pogotovo što imaju kredite i razna druga davanja. Svi rade pod stresom, a znate da mi u vrtićima zaista radimo odgovoran i inače stresan posao, stoga kao povjerenik apeliram prema gradonačelniku i vlastima da nam što prije isplate plaće koje smo mukotrpno zaradili i da se više nešto ovako ne ponovi. Ukoliko do isplata plaća ne dođe kao sindikat smo zaista spremni poduzeti sve u zakonskim okvirima kako bi se radnicima plaće u konačnici isplatile - kazala je, uz ostalo, Ivana Savanović.

Ivana Savanović, tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.