Hrvatski radio

Radio Zadar

Prošao rebalans proračuna - E. Meštrović i HDZ našli kompromis

02.12.2021.

15:44

Autor:

Prošao rebalans proračuna - E. Meštrović i HDZ našli kompromis

Prošao rebalans proračuna - E. Meštrović i HDZ našli kompromis

Foto: - / -

Umjesto planiranih 694 milijuna kuna, rebalansom je proračun Grada Zadra narastao na gotovo 719 milijuna kuna. Protiv prijedloga je glasovao predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, dok ga je poduprlo 17 vijećnika.

Prije izglasavanja rebalansa, prihvaćen je amandman Nezavisne liste Enija Meštrovića da se Košarkaškom klubu Zadar umjesto planiranih tri milijuna uplati dva i pol kao kazna za donošenje odluka vodstva kluba o dvojici igrača.
Enio Meštrović objasnio je da svojim prijedlogom klub samo žele postaviti na zdrave noge:

Enio Meštrović

 

HDZ je gotovo bez rasprave prihvatio prijedlog Nezavisne liste, što je za govornicom potvrdio predsjednik kluba vijećnika Dado Burčul:

Dado Burčul


Zbog toga nije bilo potrebe uopće raspravljati o drugom amandmanu Nezavisne liste, kojim je bilo predloženo da se Košarkaškom klubu ne daju ni tri milijuna, ne prođe li prvi amandman, koji je prihvatio i gradonačelnik Branko Dukić:

Branko Dukić


Iz današnje rasprave predsjedniku vijeća Marku Vučetiću bilo je jasno da se ne zna tko u Vijeću ima većinu, ali da se zna tko nema. Prijedlog nezavisnih nije podržao, jer smatra da prednost treba dati drugim populacijama i skupinama u Zadru. Istaknuo je da je KK Zadar i dalje teret gradskom proračunu, te kako građane više zanima komunalna uređenost grada:

Marko Vučetić

Enio Merštrofvić danas se s govornice Gradskog vijeća posebno obratio SDP-ovcima koji su ga ranije prozivali za izdaju:

Enio Meštrović

U međuvremenu se na svom Facebook profilu oglasio i predsjednik zadarskoga SDP-a Danijel Radeta:

Upravo završava sjednica Gradskog vijeća na kojoj nam je, unatoč tom što imamo potvrde, zabranjen ulaz od strane zaštitara.

Nakon poziva policije i traženja da nam se omogući ulaz na sjednicu, isti su mi rekli da sami maknemo vijećnicu Marjanu Botić ako mislimo ući.

U međuvremenu, HDZ nam je ponudio da uđemo kroz prozor ako mislimo ući na sjednicu, na što naravno nismo pristali.

Birani smo od strane građana da bi sudjelovali u sjednicama, a ne da bi se skrivali i ulazili kroz prozor, a gradonačelnik Branko Dukić, Gradska uprava i policija morali su nam omogućiti i osigurati neometan rad.

Nažalost, zbog svih ovih događaja naši Amandmani nisu mogli doći na Dnevni red, ali zadovoljstvo je vidjeti kako su barem mali dio onog što smo pripremili, prepisali Enio Meštrović i Akcija mladih pa su umirovljenici dobili dio od onog što su u konačnici trebali i zaslužili.

Naš Amandman ubuhvaćao je veći broj korisnika, to jest, umirovljenika i djece koja žive u riziku od siromaštva. Otprilike oko 7400 naših Zadranki i Zadrana trebali su dobiti božićnicu ili bon.

Na kraju su mnogi izvisili zbog dogovora Enia Meštrovića i HDZ-a koji su izglasali rebalans proračuna i novu financijsku inekciju od 2,5 mil. kuna za KK Zadar.

Ova ponvno uzalud utrošena sredstva, nisu nikakva pomoć klubu i spašavanje KK Zadra, već isključivo nastavak agonije i spašavanje zadarskog HDZ-a.

Uz ovu objavu, Radeta je objavio i osmrtnicu s likom Ričarda, kojega je tijekom predizborne kampanje utjelovio Enio Meštrović. 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.