Hrvatski radio

Radio Zadar

Prošlo je više od mjesec dana. Kakvo je trenutačno stanje?

03.02.2020.

10:08

Autor: B. Kolega

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Od onečišćenja Zrmanje mazutom prošlo je više od mjesec dana. Ivan Peša, voditelj Vodnogospodarske ispostave Zrmanja-zadarsko primorje Hrvatskih voda, kaže kako je u ovom trenutku voda u rijeci Zrmanji potpuno čista. Trenutačno se razmatra daljna sanacija onečišćene trske.

       U ovom trenutku voda u rijeci Zrmanji je potpuno čista. Ono što je ostalo, onečišćena trska koja je negdje oko tri kilometra nizvodno od grada Obrovca. Trenutno se razmatra daljna sanacija kojom bi se vršila košnja tog onečišćenog šaša odnosno trske zbrinjavanje na propisan način. Rezultati analize onečišćene trske pokazali su da se radi o zauljenom otpadu koji se mora posebno tretirati putem ovlaštenih tvrtki i putem ovlaštenih spalionica. Taj otpad je pogodan za spaljivanje i on će se tako i tretirati - kazao je Ivan Peša, voditelj Vodnogospodarske ispostave Zrmanja-zadarsko primorje Hrvatskih voda.

Više u tonskom prilogu.

Prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.