Hrvatski radio

Radio Zadar

Prosvjed mještana Gorice s Paga pred Županijom

26.09.2018.

09:30

Autor: tp/bk

Foto/ Božidar Kolega

Foto/ Božidar Kolega

Foto: - / -

Uoči današnje sjednice zadarske Županijske skupštine pred zgradom su se okupili mještani Gorice na Pagu. Prosvjeduju zbog izgradnje pretovarne stanice za otpad. Smatraju kako će im ona ugroziti egzistenciju i onemogućiti razvoj mjesta .

Lokacija pretovarne stanice, navode prosvjednici, nalazi se u blizini naselja, ornitološkog rezervata, plaže, kao i pašnjaka i poljoprivrednih površina koje koristi 20-ak OPG-ova. Stoga ne žele, kamione koji će dovoditi ili odvoziti smeće.  

Jesu li iz plana pretovarne stanice namjerno izostavljeni vodotokovi pitke vode?

Jelica Škoda navodi kako su uputili dopis županu, ali da se svi ograđuju i prebacuju odgovornost. Kako više nemaju pravna sredstva jedini način je da prosvjedima natjeraju nadležne na promjenu plana. Svi su svjesni da su pogriješili ali nitko ne pokušava ispraviti donesenu odluku. Upozoravaju da u planu za pretovarnu stanicu nisu prikazali ni vodotokove pitke vode, pa smatraju da su i zbog toga ugroženi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.