Hrvatski radio

Radio Zadar

Prosvjed pomoraca Jadrolinije u Gaženici - okupilo se stotinjak pomoraca

10.03.2022.

09:35

Autor: sjm

Prosvjed pomoraca u Gaženici

Prosvjed pomoraca u Gaženici

Foto: Tibor Pichler / Radio Zadar

U Luci Gaženica danas prosvjed u organizaciji Samostalnog strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije radi zaštite i promicanja prava i interesa radnika koji se, tvrde, sustavno krše.

Prosvjedom se želi upozoriti na dugogodišnje sustavno ignoriranje zahtjeva radnika vezano za stanje u društvu Jadrolinija, a traže i rješenje problema s Nacionalnim kolektivnim ugovorom, novi izračun plaća pomoraca i prekovremenih sati. Upozorili su i na problem smanjivanja broja posada na pojedinim linijama ( brodska linija Zadar - Preko )  i zastarjelost flote Jadrolinije. Predsjednik Samostalnog strukovnog sindikata Jadrolinije , zadarski pomorac Ivan Srzentić najavio je veliki prosvjed ispred upravne zgrade u Rijecu ukoliko pregovori uskoro ne daju rezultate.

Galerija
Prosvjed pomoraca u Gaženici, Foto: Tibor Pichler/Radio Zadar
Prosvjed Gaženica, Foto: Tibor Pichler/Radio ZadarZahtjevi sindikata pomoraca Jadrolinije, Foto: Tibor Pichler/Radio ZadarPomorci Jadrolinije prosvjeduju, Foto: Tibor Pichler/Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.