Hrvatski radio

Radio Zadar

09:07 / 17.08.2013.

Autor: hr1

Prosvjedi seljaka se nastavljaju

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpuna blokada cesta, dogovorena na jučerašnjem sastanku seljaka u Retkovcima, postupno se širi.

Jedanaesti dan prosvjeda na punktu nezadovoljnih poljoprivrednika na đakovačkoj obilaznici, u blizini ulaza na autocestu, protječe u znaku odlaska većine njih svojim kućama.

Čeka se odgovor premijera Milanovića na ultimatum da sazove sastanak s poljoprivrednicima. Posljednji rok je danas u 18 sati nakon čega seljaci, kako su najavili, traktorima kreću u Zagreb. Supruge poljoprivrednika ipak neće ići na križni put, kako su ga nazvale, od Đakova do Zagreba, no i dalje su potpora svojim supruzima. Imamo puno novih punktova i novih traktora, preko 2 000 , možda i 3 000 traktora  kaže Zvonko Pipić iz Virovitičko-podravske županije.

 

Ljude, građane molim da sebe nađu u ovoj priči. Mi plaćamo najskuplji kruh u državi. Mi jedemo kruh od 8 do 10 kuna. Vi građani  bi trebali jesti po ovoj cijeni kruh od dvije kune, najviše od 3. – kaže  Petar Pranjić iz Osječko-baranjske županije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.