Hrvatski radio

Radio Zadar

Prosvjedni marš zadarskih SDP-ovaca

01.05.2016.

11:28

Autor: Filip Matijević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod sloganom "Ne dirajte ljudska i radnička prava" zadarski SDP-ovci organizirali su prosvjedni marš povodom današnjeg Praznika rada. Prosvjed je usmjeren protiv aktualne vlade za koju kažu da smanjuje socijalna prava i privatizira zdravstvo.

Na kišom okupanim i praznim ulicama Poluotoka 50-ak zadarskih SDP-ovaca i njihovih simpatizera obilježilo je prosvjednom povorkom Praznik rada. Prosvjedni marš organizirali su zbog hrvatske vlade koja želi demontirati i transformirati socijalnu državu, ističe SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović i dodaje: Vidimo što se događa, da se smanjuju socijalna prava, da se zdravstvo privatizira i mi želimo reći tome odlučno ne. A ovo je prigoda isto tako da naše građane osvijestimo, oni dobro znaju što se događa.

Jure Zubčić iz Foruma mladih SDP-a smatra da vladajući ne provode reforme već bolne rezove: Ovo je vlada koja se prije svega izrugiva radnicima, nezaposlenima i umirovljenicima. Mislim da borba za radnička i ljudska prava ne smije omesti niti vremenske neprilike i poručujem im onom MOST-ovom krilaticom: I baš zato prije svega su nam potrebni novi izbori.

Dodajmo da su SDP-ovci prolaznicima dijelili crvene karanfile, a za kraj su na Narodnom trgu zapjevali Internacionalu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.