Hrvatski radio

Radio Zadar

09:14 / 26.08.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Proteklog vikenda brojne krađe na zadarskom području

Proteklog vikenda brojne krađe na zadarskom području

Proteklog vikenda brojne krađe na zadarskom području

Foto: - / -

I protekloga vikenda zadarska policija zabilježila je brojne krađe diljem Zadarske županije. Na meti lopova osim novca bili su i cigarete, mobiteli, parfemi, električni bicikli. Iz ureda Hrvatske pošte ukradeno je 100 000 kuna.

S petka na subotu  u Pridrazi, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu  58-godišnjakinje, odakle je ukrao je cigarete i druge artikle. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.               

U subotu  u ulici Ivana Zadranina u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 60-godišnjakinje, odakle je ukrao  novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. 

Sa subote ne nedjelju u Gornjem Karinu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je ukrao  razne cigarete. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena,  a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. 

U nedjelju poslijepodne u Biogradu, nepoznati počinitelj je provalio u kuću austrijskih državljana (76 i 52 godina), odakle je ukrao  novac i mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna,  a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. 

Razbojnička krađa 

Jučer poslijepodne u ulici Andrije Hebranga u Zadru, nepoznata muška osoba je iz trgovine ukrala parfem, a kada ga je djelatnik zaštitarske tvrtke pokušao zaustaviti, nepoznati muškarac ga je odgurnuo i udaljio se. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a u tijeku je kriminalističko istraživanje i potraga za počiniteljem.        

Krađa 

U petak navečer  u ulici Akcije Maslenica u Zadru  nepoznati počinitelj je  iz poštanskog ureda Hrvatske pošte ukrao novac. Materijalna šteta iznosi preko sto tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U petak tijekom noći u ulici Frane Fanceva u Zadru  nepoznati počinitelj je  iz kuće 48-godišnje vlasnice ukrao novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U četvrtak poslijepodne u Povljani, nepoznati počinitelj je ukrao dva električna bicikla u vlasništvu 50-godišnjeg državljanina Njemačke. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U petak tijekom dana u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz apartmana kojeg koristi 44-godišnjak  ukrao novac, mobitele i zlatninu. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U petak navečer u ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati počinitelj je ukrao torbu u vlasništvu 54-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U subotu navečer na Obali kneza Trpimira u Zadru, nepoznati počinitelj je ukrao mobitel u vlasništvu 28-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.  

U subotu poslijepodne u Zemuniku Gornjem, nepoznati počinitelj je iz kuće 57-godišnjakinje ukrao novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U subotu poslijepodne u Pakoštanima, nepoznati počinitelj je iz autokampa ukrao dva električna bicikla u vlasništvu  56-godišnjeg državljanina Njemačke. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe. 

U subotu navečer u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz autokampa ukrao dasku za surfanje u vlasništvu  43-godišnjeg državljanina Poljske. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.  

Sa subote na nedjelju u ulici Bonifacija Perovića u Zadru, nepoznati počinitelj je ukrao bicikl u vlasništvu  54-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.