Hrvatski radio

Radio Zadar

Protiv monetizacije autocesta

18.07.2013.

14:17

Autor: lm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akcija mladih podržala prosvjed Nezavisnog cestarskog sindikata. Protive se davanju autocesta u koncesiju.

Prosvjed Nezavisnog cestarskog sindikata podržala je Akcija mladih koja je na današnjoj konferenciji za novinare optužila Vladu, navodeći da jedino ona ima kratkoročnu korist od davanja autocesta u koncesije, jer da na taj način kupuje vrijeme dok se deficit državnog proračuna opet popne iznad 3%. Marjana Botić iz Akcije mladih istaknula je kako su već inicirali dodatak referendumskom pitanju ukoliko do njega dođe, u kojem će se od državnih institucija tražiti odgovorni za loše gospodarenje državnim resursima. Razlozi protivljenju davanja autocesta u koncesije su sljedeći navodi Botić: 

Prvi je dobit koju će autoceste uskoro ostvarivati i već ostvaruju. Otišle bi nekom drugom, a ne u proračun RH. Drugo, kako bi netko tko bi dobio već izgrađene, većim dijelom gotove autoceste njih održavao i kakve bi nam se vratile nakon tako dugo vremena kao što je 50 godina? Autoceste, vode, šume, što je sljedeće? - pita Marjana Botić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.