Hrvatski radio

Radio Zadar

Provale i krađe diljem županije

17.09.2018.

09:05

Autor: HRT Radio Zadar

Provale i krađe diljem županije

Provale i krađe diljem županije

Foto: - / -

I proteklog vikenda zadarska policija zabilježila je niz krađa i provala diljem Zadarske županije, Zadru, Vrsima, Privlaci... Kralo se od cigareta i suhomesnatih proizvoda do nakita .

Tijekom proteklog vikenda, na području PU zadarske, evidentirane su dvije teške krađe i sedam krađa te tri narušavanja javnog reda i mira. Evidentirane su 24 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene.  

Teška krađa 

U noći s četvrtka na petak u Vrsima, nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu trgovačkog društva te otuđio cigarete i suhomesnate proizvode vrijedne više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

Tijekom proteklog tjedna, u Šimunima na Pagu, nepoznati je počinitelj otuđio pet prikolica za brodice u vlasništvu 48-godišnjakinje vrijednih desetak tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

Krađa            

U protekla dva tjedna, u Karinu Donjem, nepoznati je počinitelj iz dvorišta kuće u izgradnji u vlasništvu 41-godišnjakinje otuđio građevinski kamen vrijedan više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

U petak poslijepodne, u Ulici Antuna Barca u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio bicikl u vlasništvu 44-godišnjakinje vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

Tijekom proteklih pet mjeseci, u Dobropoljani na Pašmanu, nepoznati je počinitelj otuđio plinski spremnik u vlasništvu 79-godišnjaka, vrijedan više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

U subotu poslijepodne, u trgovačkom centru u Ulici akcije Maslenica u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio mobitel u vlasništvu 19-godišnjakinje, vrijedan više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

U noći sa subote na nedjelju, u Viru, nepoznati je počinitelj iz kuće otuđio nakit u vlasništvu 70-godišnjakinje vrijedan desetak tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

U noći sa subote na nedjelju, u Privlaci, nepoznati je počinitelj otuđio gumenjak s vanbrodskim motorom u vlasništvu 33-godišnjaka vrijedan više desetaka tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer u večernjim satima, u Ulici majstora Radovana u Zadru, nepoznati je počinitelj otuđio bicikl i mobitel u vlasništvu 17-godišnjaka vrijedne nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.