Hrvatski radio

Radio Zadar

Provjerili pridržavanje mjera u dva doma u Zadru i Zemuniku

20.04.2020.

06:52

Autor: tp

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Jučer je tim za provedbu mjera pojačane kontrole u suzbijanja širenja zaraze u domove za starije osobe, proveo nadzor u tri doma na zadarskom području, priopćeno je iz stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Provjerili su stanje u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar i u Domu za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru te u  Domu za odrasle osobe u  Zemuniku.  Niti jednoj od ovih ustanova socijalne skrbi nisu uočeni propusti i nedostatci i provode se upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je taklođer.  

Kontrolu u te tri ustanove za smještaj starih i nemoćnih osoba, proveli su voditelje Tima Bernard Maruna, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije, te članovi Maja Pavković iz Centara za socijalnu skrb Zadarske županije, Ivica Dučić iz Policijske uprave Zadar, Vedrana Vučetić iz Civilne zaštita i Marijana Brajčić iz Državnog inspektorata u Zadru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.