Hrvatski radio

Radio Zadar

Prva Katolička osnovna škola u Zadru upisuje 25 učenika

22.05.2018.

10:26

Autor: Suzana Dražić

foto: S. Dražić

foto: S. Dražić

Foto: - / -

Od sutra, pa do petka, 25.svibnja traju predupisi u prvu Katoličku osnovnu školu „Ivo Mašina" u Zadru. Škola se nalazi u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' i osim redovne nastave imat će i organiziran produženi boravak.

 Zadar je dobio prvu Katoličku osnovnu školu. Škola koja će nositi naziv po Ivi Mašini - domoljubu i hrvatskom mučeniku iz Preka, nalazi se u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević', a od sutra kreću predupisi u prvi razred.

  Osluškujući želje roditelja koji su izražavali želju da i Zadar dobije katoličku osnovnu školu zadarski nadbiskup Želimir Puljić donio je odluku o osnivanju škole prije godinu dana, a resorno Ministarstvo nedavno odobrilo početak rada. Tako će na jesen u novu školsku godinu krenuti i prva Katolička osnovna škola u Zadru sa, za sada, jednim razredom prvoškolaca. 

  Predviđen je upis 25 učenika. Imat ćemo dakle za sada jedan razred, a predviđen je i produženi boravak koji je roditeljima vrlo važan. Osposobili smo dvije učionice. Jedna će služiti za održavanje nastave, a druga će služiti za produženi boravak. 

Privremeni ravnatelj don Roland Jelić ističe kako zgrada sjemeništa u kojem je škola smještena nije privremeo rješenje jer prostora za nove razrede ima:

 Iduće godine, kada budemo upisivali novi razred tražit će se novi prostor,ali gledajući cjelokupan kapacitet sjemeništa "Zmajević" već sada ima dovoljno prostora da bi mogli upisati dovoljan broj učenika. Imamo prostora za idućih nekoliko godina.

Predupisi u prvu Katoličku osnovnu školu traju do petka od 9,00 do 12,00 sati i od 15,00 do 18,00 sati, a vrata su otvorena za sve zainteresirane roditelje budućih prvašića, poručuju iz OŠ " Ivo Mašina".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.