Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi put povezani Pag , Rab, Krk i Zadar

24.05.2019.

10:29

Autor: HRT Radio zadar

foto: GV line Iadera

foto: GV line Iadera

Foto: - / -

Od 15. lipnja do 15. rujna svaki dan prometovat će brzobrodska putnička linija na relaciji Rijeka - Zadar, te će povezivati otoke Krk, Rab i Pag. Ovo je prva brzobrodska linija koja na ovakav način povezuje Zadar i Rijeku te otoke.

Doprinijet će obogaćivanju turističke ponude Dalmacije i Kvarnera, ali i povezivanju Krka, Raba i Paga, nada se direktor zadarske tvrtke GV Line Iadera koja će liniju održavati, Dražen Montana: Teško je na to odgovoriti, pogotovo kada ćete za takvo putovanje morati potrošiti cijeli dan. Nekada davno su postojale klasične brodske ili trajektne linije no, isplovljavalo se navečer, plovilo noću, a putovanje od Rijeke do Zadra je trajalo 8 sati. Brzobrodska linija nije postojala - objašnjava Dražen Montana te dodaje:

Upravo je od te činjenice krenula ideja – ponovno morskim putem povezati Dalmaciju i Kvarner. Dakle, uvesti brzobrodsku liniju domaćem stanovništvu, a stranim gostima ponuditi ugodan i jednostavan način dolaska do željene destinacije na ruti. Osim toga, linija će obogatiti i turističku ponudu s obzirom da plovi svakodnevno u oba smjera, a pristaje i na našim prekrasnim otocima Krku, Rabu i Pagu, pa stoga nudi i mogućnost jednodnevnog posjeta nekoj od destinacija na ruti linije“.

Linija će voziti svaki dan od 15.6. do 15.9. na relaciji Rijeka – Krk – Rab (Lopar) – Pag (Novalja) - Zadar te natrag. Od Zadra do Rijeke (ili obratno) će se moći doći za samo 4 sata, a cijena karte je 190 kn. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.