Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi srpanjski vikend uz kolone turista i gužve

07.07.2013.

08:31

Autor: ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Zadar jučer je imala oko 5 tisuća putnika i 40 zrakoplova. Gušći promet zabilježen je i u zadarskoj trajektnoj luci.

Zračna luka Zadar već duže vrijeme ruši rekorde u opsegu prometa. Ove godine očekuje porast na pola milijuna putnika, čime bi postali četvrta Zračna luka po opsegu prometa u Hrvatskoj. Tonči Olujić, voditelj prometa smjene u zadarskoj Zračnoj luci, vjeruje kako su na dobrom putu da taj cilj i ostvare , a o gužvama ovoga vikenda kaže:

      " Ima malo gužve, ove subote oko 5 tisuća putnika i 40 zrakoplova od čega 30 velikih komercijalnih. I dalje pratimo trend povećanja od nekih 30 posto i ja se nadam da ćemo se približiti toj brojci od 500 tisuća putnika.  Sutra, u nedjelju, slično stanje kao i danas, možda malo manje prometa. " – kazao je Olujić.

Prvi srpanjski vikend donio je gušći promet i u zadarskoj trajektnoj luci, no to još nisu one prave  velike ljetne gužve - doznali smo od Jadrolinijinog operativca Željka Žunića:

       " Očekivano, petak popodne i subota ujutro je gušći promet no to još nisu one prave velike gužve jer mi očekujemo da će toga biti puno više u nastavku sezone"

Na pitanje koje su linije u subotu bile najinteresantnije Žunić kaže:

       " Uvijek je to Zadar-Preko, Biograd - Tkon i linija za Brbinj s tim na ove dvije linije koje imamo tzv. teretne linije s rezervacijama za Bršanj i Ravu , isto tako prema Molatu, ti trajekti praktički uvijek vikendom budu popunjeni. "

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.