Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi svibanjski vikend u Zd županiji završio s 3 400 dolazaka

03.05.2021.

16:26

Autor: RZD

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Tijekom proteklog vikenda najviše je turističkih noćenja ostvareno u Zadru, Biogradu, Viru i Pagu. Gledano prema tržištima, tijekom vikenda najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, slijede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke - priopćila je županijska TZ :

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Zadarskoj županiji je tijekom prvog vikenda u svibnju, odnosno u razdoblju od petka, 30. travnja do ponedjeljka, 3. svibnja 2021. godine ostvareno 3.400 dolazaka i gotovo 15.000 noćenja. Od toga su strani turisti ostvarili preko 2.000 dolazaka i 10.000 noćenja.

Tijekom proteklog vikenda najviše je turističkih noćenja ostvareno u Zadru, Biogradu, Viru i Pagu. Gledano prema tržištima, tijekom vikenda najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, slijede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke, a gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u kampovima, hotelima i objektima u domaćinstvu.

U Zadarskoj županiji je tijekom prva četiri mjeseca ostvareno gotovo 178.000 turističkih noćenja

Dodajmo kako je u Zadarskoj županiji u razdoblju od siječnja do kraja travnja ostvareno gotovo 44.000 dolazaka i 178.000 noćenja (što je u dolascima ostvareno 41% više nego u istom razdoblju lani), od toga su inozemni gosti ostvarili preko 15.000 dolazaka i preko 90.000 noćenja. Pritom je najviše noćenja ostvareno u Zadru, Viru, Biogradu, Pagu, Starigradu i Pakoštanima. Najviše noćenja ostvarili su domaći turisti, slijede turisti iz Slovenije, Njemačke, Češke, Austrije, BiH i Poljske.  Gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja u prva četiri mjeseca je ostvareno u hotelima, objektima u domaćinstvu i kampovima.

Promatrajući samo travanj, u navedenom je mjesecu ostvareno gotovo 21.000 dolazaka i preko 90.000 noćenja (što je u dolascima ostvareno čak 1.861% više nego u istom razdoblju lani te 19% više noćenja), od toga su inozemni gosti ostvarili gotovo 10.000 dolazaka i gotovo 54.000 noćenja - navodi se u priopćenju TZ Zadarske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.