Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi turisti su stigli u kampove, pojačan interes gostiju

28.05.2020.

11:06

Autor: Radio Zadar

Prvi turisti su stigli u kampove, pojačan interes gostiju

Prvi turisti su stigli u kampove, pojačan interes gostiju

Foto: - / -

Kako se i očekivalo, kampovi su prvi bili spremni za prihvat stranih turista. U Turisthotelovom naselju Zaton polako se pune, do prije tri dana prazne parcele. Prvi su se vratili vjerni gosti iz okolice Beča - bračni par Franz i Margit.

Stigli smo isti dan kad je kamp otvoren. Bili smo prvi gosti. Osjećamo se sigurno, a i dovoljno je razmaka, kažu gosti iz Beča. Michael iz okolice Berlina također je stalni gost Zatona. Sretan je što je Hrvatska otvorila granice, s obitelji ostaje dva tjedna u kampu: U Zaton smo dolazili i tijekom rata, dvaput godišnje smo u Hrvatskoj. Pandemija je globalna, pa se zaraziti možemo bilo gdje, a ovdje nam je svakako bolje nego doma.
Da bi se osjećali što sigurnije, Turisthotel se pridržava svih protuepidemijskih mjera, kaže voditelj marketinga Frane Skoblar. Čim su popustile mjere, pojačalo se zanimanje gostiju i to s najznačajnijih tržišta - Njemačke, Austrije i Slovenije.
Optimizma ne nedostaje ni u hotelu Pinija u susjednim Petrčanima. Hotel je, kaže direktor Dragan Šimac, spreman za goste 11. lipnja, a nastavi li se dobar trend rezervacija - zatrebat će i stalni sezonci.
Osim Pinije i Turisthotela za goste su spremni i drugi hotelski objekti na zadarskom području.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.