Hrvatski radio

Radio Zadar

08:43 / 30.09.2020.

Autor: SJM-FM

Prvi Zadar Street Food Festival od danas

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, Puntamici, neposredno uz Beach Bar Bamboo, posjetitelji će od danas uživati uz glazbeni program domaćih DJ-a i jelima koje karakterizira brza priprema, ali vrhunske, kvalitetne i lokalne namirnice.

Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a da Zadar ne zaostaje, pokazat će prvi Zadar Street Food Festivalkoji se danas u 16 sati otvara na Puntamici, poruka je Turističke zajednice grada Zadra. Festival će biti otvoren u srijedu i četvrtak od 16 do 23 sata, u petak od 16 do 24 sata, a u subotu i nedjelju od 11 do 24 sata. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan, a organizatori su najavili:  

Eat on the Street Za sve kojima je pizza cut asocijacija na street food. Nećemo služiti to, ali morate probati Salsa Rossa  pinsu, jelo starih Rimljana s 3 vrste brašna – pšeničnim, sojinim i rižinim, puno laganija od pizze, s manje ugljikohidrata, masti, soli i kalorija. Ljeto i sezona kupaćih su možda završili, ali bit ćemo još u kratkom.  

 Meet the Meat - nice meating you! Burger od čiste junetine je vladar ulične hrane, a na festivalu ćete ih jesti u svim mogućim i nemogućim kombinacijama; sa finim domaćim umacima, tartufima, pancetom, jajetom, orasima, camembert, brie i cheddar sirevima, pomidorom, rikolom i ostalim što nađemo u vrtu - sve svježe ubrano za festival. Doći će čak i u vege verziji, za koji nije nastradala nijedna kravica prilikom izrade. Burgere će ručno raditi zadarski najbolji specijalisti za meso iz OX meat&eat, roštiljat će se na PIK grill house, Hedonist donosi svoj New York burger, a Burgers&More predstavlja lokalpatriotski Zadar burger s potpisom jednog od najboljih hrvatskih chefova i strogog suca Masterchefa i 3,2,1…kuhaj, Toma Gretića, osmišljen specijalno za ZSFF. 

Burgeru će opasnu konkurenciju praviti svinjetina u Kung pao izdanju i s dan dan rezancima Magura, katsu piletina za cure, a na Pikovoj kućici zamirisat će na Advent uz gurmanske kobasice prekrivene svježim zeljem i pečenicu. Kakvo je vrijeme zadnjih dana, možda bude i snijega. Hedonist donosi  pravi hedonistički doživljaj i hommage svim pirevima koji se ove godine nisu mogli održati - janje koje će glumiti kravicu u janjećem burgeru, a svinju u janjećem hotdogu. Janjetina nije baš dijetalna da se ne lažemo, ali idealna za griješiti s njom na cheat day. Nećemo reći salati da ste je prevarili.

Meet the Fish Delimaris će u dubokom ulju frigati srdele, gavune, lignje, kozice i druge plodove Jadranskog mora - dalmatinska kuhinja u svom najboljem redizajnu, servirana s domaćim čipsom. Za sirove strasti pobrinut će se Maguro street sa tuna poke. Tuna će se zamotati i u Delimarisov tortilja wrap i ušuškati uz teriyaki umak.

Meet the Sweet Bit ćemo dobri domaćini, pa ćemo vam slatko spremiti i za doma. Vrhunski talijanski sladoled by Kavana Danica odsada možete odnijeti u novim kutijicama, slatkim skoro kao njihov sadržaj. Premijera ekskluzivno na festivalu.

Meet, Repeat & Delete Očekujemo da ćete na svakoj kućici tražiti repete, ali znamo da će to biti pravilo na Wine House (ne Amy, kućici zadarskih vinara), Bamboo Coctail&Gin Baru, za Staropramen i Grif pivo. Što da vam kažemo, pazite što radite i dođite biciklom.

Meet the Beat Ritam druženja će određivati svaki dan drugi DJ.  Odmah da kažemo, ne primaju glazbene želje i ne može Mišo ni Rozga (ništa protiv Miše, pozdrav Jelena). 

Organizator T. Fain

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.