Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvi Zadranin u povijesti i jedini Hrvat na EP u košarci: Martin Vulić: "Ovo je moj najveći trenutak u karijeri"

01.09.2022.

09:10

Autor: Željko Kapelari

Martin Vulić

Martin Vulić

Foto: Martin Vulić / /

Danas počinje Europsko košarkaško prvenstvo koje će se održati u Italiji, Češkoj, Njemačkoj i Gruziji. Grupna faza raspoređena je u četiri grada u četiri različite zemlje – Milano, Prag, Tbilisi i Köln, a potom se najbolje europske reprezentacije sele u glavni grad Njemačke – Berlin.

Jedan od 44 sudaca iz cijele Europe i jedini Hrvat bit će naš Zadranin, Martin Vulić koji će ako smo dobro upućeni biti i prvi naš sugrađanin u povijesti koji će dijeliti pravdu na jednom ovako velikom natjecanju.


- Zadnje četiri godine sam u elitnoj grupi FIBA sudaca te sam u tom periodu participirao na dosta velikih natjecanja na europskom i svjetskom nivou. Ovo je samo jedan korak prema gore i definitivno najveći trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sretan sam i ponosan radi toga – ističe Vulić.


Kakva su očekivanja?


- Za svaki susret ja se uvijek posebno pripremam, drago mi je da ću imati priliku biti dio te velike smotre. Želim odraditi posao najbolje moguće a što se tiče samog Eurobasketa mislim da će biti vrhunski jer ima jako puno zvijezda koje sudjeluju na njemu i samim time spektakl je zajamčen za sve koji ga budu gledali – zaključio je Martin Vulić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.