Hrvatski radio

Radio Zadar

Prvoga dana nastave gradonačelnik Dukić i župan Longin obilaze škole

04.09.2022.

09:42

Autor: Radio Zadar

OŠ Šime Budinića

OŠ Šime Budinića

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Nova školska godina, koja počinje sutra za malo više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, maturantima donosi novosti u polaganju ispita iz hrvatskog jezika, a nacionalne ispite pisat će svi osmaši, i to iz osam predmeta. Za razliku od protekle dvije, ove godine nastava u svim školama počinje bez epidemioloških mjera.


Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u novoj školskoj godini osnovnu školu pohađat će oko 310 tisuća učenika, a u srednjim školama bit će ih ukupno 154 tisuće 400.


Broj prvašića smanjuje se - u školske klupe prvi će put sjesti malo manje od 36 tisuća djece u Hrvatskoj. 


Prvi dan nastave poželjet će učenicima i čelni ljudi Zadra i Zadarske županije. Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u 8 sati Osnovnu školu Franka Lisice u Polači, a u 10 sati obići će dovršene radove na školskom sportskom igralištu i okolišu Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole te Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru.


Zadarski gradonačelnik Branko Dukić posjetit će u 11 sati učenike Osnovne škole Šime Budinića.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.