Hrvatski radio

Radio Zadar

PU zadarska organizirala rad sa strankama u dvije smjene

24.11.2020.

18:15

Autor: Radio Zadar

Izvor: PU zadarska

Izvor: PU zadarska

Foto: - / -

Kako bi se smanjio rizik od zaraze i širenja epidemije, od ponedjeljka, 23. studenoga radno vrijeme na upravnim poslovima u sjedištu Policijske uprave zadarske je organizirano u dvije smjene. Stranke se primaju radnim danom od 8 do 19 sati.

To se odnosi na rješavanje upravnih poslova vezanih za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te prijavu/odjavu prebivališta/boravišta.
 
Rad sa strankama za pojedine upravne poslove vezane za referadu za oružje, status državljanstva  i dalje ostaje isti: radnim danom od 08,30 -15,00 sati te utorkom od 09,30 do 17,00 sati.
 
Također iz PU zadarske podsjećaju građane kojima je isteklo važenje osobne iskaznice i vozačke dozvole u vrijeme proglašenja epidemije da su njihovi dokumenti važeći još 30 dana od proglašenja prestanka epidemije.
 
Svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.