Hrvatski radio

Radio Zadar

Puno svjetla za Voštarnicu

02.11.2017.

12:07

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući donaciji tvrtke Ferdokomerc iz Zadra prostorije Osnovne škole "Voštarnica" opremljene su suvremenom LED rasvjetom. Vlasniku tvrtke Ivanu Aniću učenici i djelatnici škole zahvalili su danas uručivši mu zahvalnicu i rad od keramike Učeničke zadruge Mocire.

    Ivan Anić sa svojom tvrtkom Ferdokomerc d.o.o. ovih je dana opremio najsuvremenijom LED rasvjetom knjižnicu, zbornicu i urede Škole. Također je izmijenio žarulje već postojećim  rasvjetnim tijelima u blagovaoni, radionici i sanitarnim prostorijama za učenike. Ova donacija bila je potrebna jer je rasvjeta u Školi bila neprimjerena.

            Radi se o LED rasvjeti  koja se trenutno najviše ugrađuje u školama i sl. zbog uštede električne energije - troši osam puta manje, ugodnija je oku i bliža dnevnoj svjetlosti od ostalih oblika rasvjete te čini prostor ugodnim za boravak i rad, a čini ga i estetski ljepšim.

             Prostorije Škole kao da su „progledale“ novim očima! Ova rasvjeta unosi optimizam kako samo svjetlost zna, ona čini da  nam budu svjetliji dani do prelaska u novu zgradu na predjelu Mocire, izjavila je ravnateljica škole Irena Dukić.

              Osnovna škola Voštarnica – Zadar je jedina posebna odgojno-obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2017./2018. školu pohađa 91 učenik.

  

                                                                       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.