Hrvatski radio

Radio Zadar

Puntamičani gostuju u Dubravi kod Furnira

30.03.2022.

11:18

Autor: HRT RADIO ZADAR

Igrač KK Sonik Puntamike, Petar Marić

Igrač KK Sonik Puntamike, Petar Marić

Foto: Andrej Jančijev / KK Sonik

 Pobjeda nad Šibenkom u petak nije samo prekinula višemjesečni negativni niz Puntamike, već je i napunila košarkaše iz Jazina prijeko potrebnim samopouzdanjem pred posljednjih osam kola u kojima će se odlučivati o ostanku u elitnom razredu hrvatske košarke.

Igračima Roka Jurline danas slijedi novi izazov i gostovanje u Zagrebu gdje će na krilima prošlotjednog trijumfa pokušati doći do novih vrijednih bodova.


– Znao sam da će jedan dobar rezultat izazvati pozitivan psihološki učinak na moje igrače. Puno smo dobili s Banićem i Pavinom koji su nam proširili rotaciju te smo mogli sačuvati svježinu u određenim dijelovima utakmice gdje to ranije nismo uspijevali. Momci su vidjeli da mogu i na valu toga idemo odigrati kvalitetnu utakmicu u Dubravu. Budemo li se držali zacrtanog, vjerujem da ćemo biti u igri – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Jurlina.


U odnosu na okršaj sa susjedima s Baldekina ne bi trebalo biti većih promjena u sastavu te će mladi zadarski stručnjak na raspolaganju imati sve igrače s kojima će se suprotstaviti prilično nekonvencionalnoj igri zagrebačkog sastava.


– Furnir igra specifičnu košarku gdje su često na parketu tri visoka igrača s kojima sve preuzimaju. Pokušavaju zatvoriti reket i usporiti igru suparnika, na čemu grade svoju igru. Moramo odgovoriti kvalitetnom kontrolom obrambenog i napadačkog skoka te brzom tranzicijom kako bismo što je moguće više napadali na nepostavljenu obranu – zaključio je Jurlina.


Utakmica se igra SD Dubrava s počekom u 19.30 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.