Hrvatski radio

Radio Zadar

Pupić Bakrač: Izazivam Kasapa i Skroću na jedna koš, odlazim ako pobjede!

25.04.2016.

08:20

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao gradski vijećnici 3 godine se bavim problematikom sporta u Zadru osobito u perjanicama zadarskog sporta KK Zadar i NK Zadar. Kalmeti sam višekratno javno ukazivao na kriminal koji se događa u NK Zadru, a oni nakon svega Rena Sinovčića još drže predsjednika Športske zajednice Zadarske županije.

KK Zadar još nije prešao točku sa koje nema povratka ali je vrlo blizu nje.  Ni Darko Kasap, ni direktor kluba Boris Skroće nemaju nikakvih dodirnih točaka s košarkom. Nudim Borisu Skroći i Darku Kasapu ogled 1 na 1 u basketu. Dajem im 32 fore do 42.

Vijećnik Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću Marko Pupić Bakrač zatražio je i da se gradskim vijećnicima dostavi izvješće o radu i financijskom poslovanju KK Zadra za 2015 godinu. U priopćenju  ističe da na to obvezuje zaključak Gradskog vijeća iz travnja 2015. s tematske sjednice o KK Zadru. Podsjeća da je zaključeno da se Gradsko vijeće dva puta godišnje informira o financijskom stanju u klubu. Do današnjeg dana to nije učinjeno, a proračun kluba je u 2015 godini probijen za 60-70%  upozorava Pupić Bakrač.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti

Kao gradski vijećnici već gotovo 3 godine kontinuirano se bavimo problematikom sporta u Zadru osobito u perjanicama zadarskog sporta KK Zadar i NK Zadar. Ni sam ne znam broja dopisa koje sam napisao ukazujući odgovornima na činjenično stanje i kataklizmu koja prijeti uništenjem ta dva kluba.

Gradonačelniku Kalmeti sam višekratno javno ukazivao na kriminal enormnih razmjera koji se događa u NK Zadru. Upozoravao sam i na nedostatak ikakvih kompetencija Rena Sinovčića, sportskih i upravljačkih potrebnih za vođenje sportskog kolektiva. Tražio sam da se ukinu sredstva iz gradskog proračuna NK Zadru dok se ne uspostavi stroga kontrola tijeka novca te da grad kao glavni financijer i većinski vlasnik imenuje kompetentnu upravu.

Sva moja upozorenja i zahtjevi otišli su u vjetar. Etiketiralo me se da  hoću uništiti klub, da želim da 600 djece koja tamo treniraju završe na ulici.

Na žalost moji navodi su se pokazali točnima a NK Zadar je prešao točku sa koje nema povratka. Oni uz čiji je blagoslov uništen sada peru ruke od njega kao Poncije Pilat. Više ne spominju ni NK ni djecu koja tamo treniraju. Rena Sinovčića koji je njihovom  političkom voljom drmao klubom od 2000-te godine još uvijek drže na mjestu predsjednika Športske zajednice Zadarske županije iako ima zabranu pristupa NK Zadru i više nikoga ne predstavlja.

Taj isti Reno Sinovčić prije nekidan dijeli odličja djeci koja su sudjelovala na 14 Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u organizaciji Grada Zadra !?

Postoji li boljih i eklatantnijih dokaza da iza svega što se događalo u NK Zadru stoje Božidar Kalmeta i njegova ekipa. Ne samo da su dozvolili i amenovali sve ono što se događalo u NK Zadru već svoga pajdaša pokušavaju rehabilitirati u javnosti preko leđa Športske zajednice Zadarske županije i leđa naše djece.

KK Zadar još nije prešao točku sa koje nema povratka ali je vrlo blizu nje.

Situacija u klubu je sve gora a od javnosti se skrivaju relevantne informacije. Na 15 sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj 20.04.2015 godine a koja je bila tematska u svezi KK Zadar među ostalim zaključcima donesen je i zaključak da se Gradskom vijeću dva puta godišnje dostavlja financijsko izvješće. Znači polugodišnje i godišnje. Do današnjeg dana nama, gradskim vijećnicima nije dostavljeno nikakvo izvješće o radu i financijskom poslovanju KK Zadra za 2015 godinu. Proračun kluba je u 2015 godini probijen za 60-70% . Nitko od nas nema pojma ni zašto ni kako. Ne znamo ni da li se isplaćuju plaće igračima i radnoj zajednici. Direktor kluba Boris Skroće svojevremeno je 6 mjeseci tajio da je račun kluba blokiran. Tajio je i FIBIN-u blokadu. Kad su novinari otkrili te podatke obećavao je da će izvući klub iz blokade poreznom nagodbom iako za takvo što nije bilo zakonske osnove. Otkada je na čelu kluba niz njegovih bisernih promašaja je nepregledan. On i predsjednik NO kluba Darko Kasap koji je katastrofalno rukovodio procesom preoblikovanja kluba  dovedeni su u klub isključivo političkom voljom.  Bez ikakvih su stručnih referenci za poslove koje obavljaju. Nikada se nisu bavili košarkom i nemaju pojma o košarci. Jedan je radio u Solin građi a drugi je oduvijek delegiran na radna mjesta po partijskom ključu. Za njih je KK Zadar trebao biti samo odskočna daska u njihovom političkom usponu.

To je danas, nakon svega valjda svima jasno. Ako još kod nekoga postoji ikakva dilema spreman sam je osobno razriješiti. Nudim Borisu Skroći i Darku Kasapu ogled 1 na 1 u basketu. Dajem im 32 fore do 42. Ukoliko me iti jedan od njih dvojice pobjedi napustiti ću ne samo politički nego i javni život Zadra zauvijek. Ukoliko ja uspijem pobijediti od njih ništa ne tražim zauzvrat pa čak niti da napuste svoje funkcije u KK Zadru. Napominjem da nikada nisam aktivno trenirao košarku i da sam odavno prošao najbolje godine. Cilj ove ponude nije nikakva samopromocija, do toga mi je najmanje stalo u ovim godinama. Bilo da prihvate ili ne prihvate ponudu sve će biti jasno da jasnije ne može biti, dokazano djelom a ne riječima.

U najdelikatnijem trenutku za KK Zadar opterećenog financijskim i rezultatskim problemima te fibinim mačem koji nam visi nad glavom sudbina kluba ovisi o dva apsolutna,totalna diletanta. Vrhunac je licemjerja da oni kažnjavaju igrače i stručni stožer a sebe amnestiraju. To sebi mogu dopustiti  jer im politika drži zaleđe, isti oni koji ga drže i Renu Sinovčiću.  

 

P.S : Čestitam Josi Nekiću na jednoglasnom izboru za predsjednika Gradskog odbora  HDZ-a. Nakon što je dobio glas svih 201 izaslanika odnosno 100%  glasova pokazao se boljim ne samo od stranačkog šefa 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.