Hrvatski radio

Radio Zadar

13:21 / 04.01.2018.

Autor: rzd

Pupić Bakrač: U tijeku proces torbarenja budućih podkoncesionara

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

U posljednje vrijeme učestalo me kontaktiraju sa svih strana, uključujući i vijećnike vladajuće većine U Županijskoj skupštini upozoravajući da se iz zgrade županije dila prostorima koji su predmet buduće koncesije, navodi u svom priopćenju Pupić Bakrač.

PRIOPĆENJE PRENOSIMO U CIJELOSTI:

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar produžilo  rok za predaju ponuda na natječaj za 20-godišnju koncesiju nad lučkim djelatnostima u Gaženici do 1. veljače u podne. Prethodno dana 12.12.2017 godine održana je javna prezentacija projekta na kojoj su se pojavile dvije tvrtke Intercruises Shoreside & Port Services i Global Ports Holding.

Turska grupa Global Ports Holding koji su na prezentaciji projekta predstavljali Barbaros  Ozakan i odvjetnik Marko Pavletić imala je potpisan predugovor za koncesiju terminala u Gružu. Ugovor je raskinut po riječima ministra Butkovića jer investitor nije bio u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju,  tražio je državna jamstva i kršio odredbe natječaja.

Ukoliko su navodi ministra Butkovića točni Tursku grupu Global Ports Holding trebalo bi isključiti iz natječaja za koncesiju u luci Gaženica. Kako netko tko je kršio uvjete natječaja u luci Gruž može biti kandidirati za natječaj istog tipa u luci Gaženica !?

Kao što sam već upozorio budućem koncesionaru se omogućava da u luci daje prostore u podkoncesiju. U posljednje vrijeme učestalo me kontaktiraju sa svih strana, uključujući i vijećnike vladajuće većine U Županijskoj skupštini upozoravajući da se iz zgrade županije dila prostorima koji su predmet  buduće koncesije.

To bi impliciralo nekoliko stvari :

-da se već zna budući koncesionar

-da je s tim koncesionarom postignut dogovor ispod stola oko raspodjele   plijena

-da je tijeku proces torbarenja budućih podkoncesionara

Ništa čudno, povijest započeta privatizacijom se stalno vrti u krug. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

                                                      Marko Pupić-Bakrač

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.