Hrvatski radio

Radio Zadar

13:10 / 25.11.2016.

Autor: HRT Centar Zadar

Pureća prsa sa salmonelom i u Sparu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo poljoprivrede i dalje nastavlja s akcijom inspekcijskih nalaza po hrvatskim trgovačkim lancima. Tako je i danas izvijestilo javnost da je puretina pronađena u Sparu također zaražena salmonelom. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je nakon objave u medijima 23.11.2016. godine o nalazu bakterije roda Salmonelle ser. Kentucky u proizvodu „Pureća prsa - svježa“, 750 g, LOT broj L05176064 s rokom trajanja do 24.11.2016 godine, proizvođača AIA S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, koji je uzorkovan u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d., veterinarska inspekcija nastavila sa daljnjim inspekcijskim nadzorima gdje je utvrdila da je navedeni proizvod stavljen na tržište i od strane trgovačkog lanca SPAR Hrvatska d.o.o.

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama pri čemu obavještavaju kupce da isti proizvod vrate u najbližu poslovnicu uz povrat novca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.