Hrvatski radio

Radio Zadar

Putovanje samo s propusnicama

23.03.2020.

13:54

Autor: Radio Zadar

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je svim stožerima civilne zaštite na području županije preporuke i smjernice vezane uz situaciju oko koronavirusa i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Za osobe koje će putovati, zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaju Gradski ili općinski stožeri civilne zaštite, ovisno o prebivalištu osobe koja traži propusnicu. 

Načelnik Stožera  Šime Vicković rekao je i da propusnicu tj.  potvrdu za rad osobama koje žive u jednom mjestu/gradu/općini, a rade u drugom - izdaju poslodavci.

Još jednom skrećemo pozornost da se stalno naglašava potreba pridržavanja svih preporuka propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo, i da se osobe koje su pozitivne na koronavirus ne stigmatiziraju nego da im se pruži potrebna podrška, isto kao i onima koji borave u samoizolaciji.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.