Hrvatski radio

Radio Zadar

PZ Maslina i vino iz Polače vicešampion Intrade

26.02.2019.

13:21

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Poljoprivredni proizvođači iz Zadarske županije ostvarili su sjajan uspjeh na 16. međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina i 5. međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Mediterana Intrada, koje su prošlog vikenda održane u Splitu.

Osvojili su 10-ak nagrada, a najvrjedniji rezultat, priznanje vicešampiona Intrade, pripalo je PZ Maslina i vino iz Polače. Za jednu poljoprivrednu zadrugu stvorenu mukotrpnim radom na nekad miniranom i opožarenom području to je velika stvar – kazao nam je, uz ostalo, Radoslav Bobanović za današnju emisiju U objektivu:

       Ovo oko 900 uzvanika ili 900 različitih proizvoda, biti vicešampion i biti s dva ulja skoro u top 20 s visoko ocjenjenim zlatom i biti s pet vina u niši najboljih vina koja su se tamo ponudila i biti vicešampion u vinima – to je velika stvar za jednu poljoprivrednu zadrugu koja evo nakon mina dolazi do tih proizvoda koje naše tržište sve više i više cijeni i prepoznaje, cijeneći da su ekološki proizvodi…Mislim da je to uistinu jedno prepoznatljivo djelo, prepoznatljiva vrijednost nas iz Ravnih kotara…

 

Radoslav Bobanović, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.