Hrvatski radio

Radio Zadar

QUEEN čarolija stiže na zadarski Forum, uz simfoničare

21.06.2019.

12:06

Autor: Suzana Jakšić Mandić

QUEEN čarolija stiže na zadarski Forum, uz simfoničare

QUEEN čarolija stiže na zadarski Forum, uz simfoničare

Foto: - / -

Poseban gost prvog izdanja zadarskog Festivala Vaicanto koji je ove godine posvećen stvaralaštvu grupe Queen je dugogodišnji prijatelj Freddiea Mercurya Peter Freestone, koji će 19. srpnja u prostoru palače Cedulin govoriti o suradnji s rock-legendom.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, slijedi koncert na Forumu, u subotu 20. Srpnja, navela je Anamarija Portada iz organizacije festivala. Freestone, dugogodišnji najbolji prijatelj i osobni asistent Freddie Mercury-a će 19. srpnja u prostoru palače Cedulin održati Q&A panel i predavanje, obogaćeno originalnim fotografijama i video materijalima iz njegove privatne kolekcije. Nakon panela, slijedi Dinner with Freddie-  gastro putovanje omiljene hrane kralja popa, prema receptima koje je osobno Peter Freeston spravljao. Hranu priprema restoran Atrij koji će se otvoriti samo za ovu prigodu. 

Gotovo identična vokalna izvedba i cjelokupan scenski izričaj glavnog vokala Ivana Ristanovića u ulozi kralja pop-rocka, ostavit će posjetitelje bez daha, uvjeren je organizator festivala Borut Gatara koji napominje : Dogodit će se to uz veličanstvenu kulisu simfonijskog orkestra sa 50 glazbenika. 

Riječ je o beogradskom simfonijskom orkestru i zboru koji će u Zadru nastupiti pod ravnanjem Miloša Ivanovića. Gošća koncerta, zadarska diva Nela Šarić izvest će  Barcelonu: Počašćena sam što imam priliku utjeloviti glas svjetske operne legende  Montserat Caballe, to je velika odgovornost .

Ulaznice za ovo vrhunsko glazbeno scensko iskustvo se mogu kupiti preko sustava Eventim, a nude se u opciji: stajanje, sjedenje i VIP barski stol. Cijene se , ovisno o kategorijama, kreću od 110 - 160 kuna, posebno se prodaju ulaznice za susret s Freestoneom. 

 Namjera organizatora je iduće godine Queenvention izvesti u suradnji sa Zadarskim komornim orkestrom pod rananjem maestra Ivana Repušića - nadajmo se realizaciji tog projekta ! 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.