Hrvatski radio

Radio Zadar

R. Tomašić: Nismo bili na vlasti i nemamo uhljeba

06.11.2015.

13:21

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija "Spremni" u Zadru je predstavila svoju kandidacijsku listu. Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić rekla je kako ih od velikih koalicija razlikuje to što nemaju uhljebe niti su ikada bili na vlasti.

Sve dosadašnje Vlade ponašaju se kao da Hrvatska postoji tek njihovim dolaskom. Svi imaju stranačke programe, no pitanje je tko će te programe i provoditi. To je sa završnoga obraćanja u predizbornoj kampanji izjavila predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić. Dodala je kako za voditi ministarstva ili državu nije dovoljno biti obrazovan, nego i sposoban. Istaknula je što koaliciju Spremni razlikuje od drugih. Ponavljam, program svi imamo, samo ovisi tko kome što duguje kad dođe na vlast. dakle svi oni koji imaju dobre programe, a duguju velikim kompanijama, tvrtkama, korporacijama nešto, naravno da ne mogu te programe provoditi onako kako su biračima govorili, nego onako kako žele oni koji su ih financirali, rekla je Tomašić. 

Predsjednica HKS-a je pozvala birače da iziđu na izbore, te izrazila nadu da će birači prepoznati vrijednost koalicije Spremni i osigurati im mjesta u Saboru. Ako žele da nam bude bolje, zaokružiti će našu listu. A ako žele da nam bude malo drukčije, onda neka biraju one koje su birali i do sada. Drukčije može, ali bolje mora, jer smo spremni dokazati i pokazati da se politika može voditi i pošteno, istaknula je Ruža Tomašić. 

Prvi na koalicijskoj listi u 9. izbornoj jedinici Đani Bunja, istaknuo je kako se i uoči ovih izbora više govorilo o ideologijama, nego o ključnom pitanju - odnosno gospodarstvu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.