Hrvatski radio

Radio Zadar

10:12 / 11.12.2020.

Autor: tp

Računao da nije u"kompu" i za u Njemačkoj oduzetu vozačku tražio novu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što mu je u Njemačkoj zbog prometnog prekršaja oduzeta vozačka dozvola, 37 godišnjak je u rujnu 2020. prijavio gubitak dokumenta i pokušao izraditi novu vozačku. No ubrzo je otkriven pravi razlog "gubitka" dozvol, apa je zaradio je kaznenu prijavu za ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskom državljaninom kojeg se sumnjiči za ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, sumnjiči se da iako je znao i bio svjestan da mu je hrvatska vozačka dozvola prethodno oduzeta u Republici Njemačkoj zbog počinjenog prometnog prekršaja, u policiji u Zadru, početkom rujna 2020. godine prijavio njen gubitak u cilju podnošenja zahtjeva za izdavanje nove vozačke dozvole kod nadležnog tijela, čime je doveo u zabludu državno tijelo, koje mu je izdalo uvjerenje o gubitku.

Protiv 37-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.