Hrvatski radio

Radio Zadar

Radeta: Gdje su komunalne službe dok fekalije plivaju u moru?!

02.08.2021.

12:09

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

SDP - ov vijećnik Daniel Radeta prozvao je mjerodavne u gradu zbog slučajeva onečišćenja mora kod plaže Jadran, u uvali Foša ( cvjetanje mora) te u uvali Jazine gdje su, kaže, primjećeni i leševi ptica koje nitko ne uklanja.

Uz Radetu slušamo i odgovor pročelnika Robertina Dujele: 

Što radi komunalno redarstvo u jeku sezone, kada umjesto Jazina i mora imamo bazen fekalija i smeća, s druge strane imamo Fošu koja je puna onih cvjetača, a tu su i fekalije kako smo vidjeli u dva navrata na plaži Jadran, molim da se na to obrati pozornost ? - upitao je vijećnik D. Radeta. 

 

Komunalni odjel reagira na sve, čak i kad nije u njihovoj nadležnosti - poručuju uz gradske Uprave.

Dakle komunalni odjel će to evidentirati i proslijediti nadležnim službama, bilo da je riječ o županijskoj Lučkoj upravi ili državnoj, svaka uprava kontrolira svoje područje, ono što je komunalni odjel unatrag već godinu dana napravio je, imali smo i slučajeve kada je komunalni odjel samoinicijativno uklanjao leševe tuna na toj lokaciji, znači van svoje nadležnosti....kod cvjetanja mora , taj fenomen je struka već objasnila, tu ni komunalne ni bilo koje druge službe ne mogu puno napraviti ...- odgovorio je pročelnik R. Dujela.  

 

Tonski isječak:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.