Hrvatski radio

Radio Zadar

Radio Zadar danas na otvaranju izletišta Cvituša

18.12.2016.

11:08

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do 13 sati Jutarnji program Radio Zadra danas ide iz Lovinca odnosno s izletišta Cvituša gdje ima snijega iako se niti vrhovi Velebita nisu još zabijelili. Za to su zaslužni vrijedni Lovinčani koji pozivaju Dalmatince na Bijeli Božić !

Jedan od sugovornika našoj Žani Morović Rudić bio je Igor Čupahin, stručni savjetnik za razvoj turizma općine Lovinac. Podsjetio je da se s novom opremom popravila ponuda za uređenje sanjkališta, a napravljen je i Društveni dom sa sadžajima za pripreme sportaša.

            10-ak OPG-ova tržištu nudi domaće proizvode, a općina ih uključuje u turističke ture. Turističkoj promidžbi kraja doprinose i školske ekskurzije koje su zadnje vrijeme učestale.

Hrvoje Račić, načelnik općine poziva građane da do veljače posjete Cvitušu :

           Mi se ovdje učimo kako ćemo raditi na projektu Sveto Brdo koji su sve vlade načelno podržavale, samo što se kod nas vlade prebrzo mijenjaju pa nemamo kontinuiteta, ali sad se nadamo projekt realizirati uz pomoć ove Vlade, da se do kraja njezina mandata kompleks počne graditi, izjavio je za naš program Račić. 

Jedan od sugovornika našoj Žani Morović Rudić bio je i predsjednik općinskog vijeća općine Lovinac Josip Brkljača: 

              Sve je spremno, imamo snijega iako ga nema, mi smo se potrudili da ga stvorimo, a imamo i ličke šljivovice, sira i kobasica, dođite i uživajte u ovim ljepotama ! 

 Sve ovo činimo da vratimo mlade ljude i osiguramo im temelje da imaju od čega živjeti u Lovincu. Nadamo se da mladi neće pobjeći u gradove nego ostati jer ovdje stvarno ima uvjeta za život u Lici, a dobitna kombinacija je spoj Like i Dalmacije. Kad smo razmišljali o razvoju općine rekli smo da je to turizam, poljoprivreda i tradicionalan način života. Poljoprivreda i sve ovo drugo da budu servis turizmu  - uvjeren je Brkljača. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.