Hrvatski radio

Radio Zadar

Radionica o prevenciji melanoma

22.10.2018.

08:43

Autor: HRT Radio Zadar

Radionica o prevenciji melanoma

Radionica o prevenciji melanoma

Foto: - / -

U predavaonici Zavoda za javno zdravstvo danas u 12 sati održat će se info dani na temu Prevencija i rano otkrivanje melanoma. Cilj je podignuti svijest o samom melanomu te time potaknuti sudionike i širu populaciju da steknu zdravije navike,

U sklopu redovnih aktivnosti projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznice i oka  koji se financira iz programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, u ponedjeljak 22. listopada 2018. u 12:00 sati u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo, na IV katu Poliklinike (Ljudevita Posavskog 7a) će se održati INFO DANI na temu “Prevencija i rano otkrivanje melanoma”. 

Predavanje će održati te pružiti vrijedne informacije prof. dr. sc. Suzana Konjevoda, dr. med. spec. oftalmologije i doc. dr. sc. Zrinjka Paštar, dr. med. spec. dermatologije. Svi prisutni sudionici moći će se predbilježiti za obavljanje pregleda koji će se provoditi u sklopu projekta MELAdetect. 

Glavni cilj INFO dana je podignuti svijest o samom melanomu te time potaknuti sudionike i širu populaciju da steknu zdravije navike te izbjegavaju rizične faktore koji mogu dovesti do stvaranja i/ili razvitka melanoma. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da nam se pridruže na predavanju. Više informacija možete dobiti na 023 630 579. 

Ukupna vrijednost projekta je 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi  554.563,72 eura, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru te Opšta bolnica Blažo Orlandić Bar. Glavni cilj projekta MELAdetect je, zajedničkom prekograničnom suradnjom, poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja kožnog, očnog i mukoznog melanoma.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.