Hrvatski radio

Radio Zadar

Radionica o razvoju seoskog turizma

09.12.2021.

08:13

Autor: Radio Zadar

seoski turizam

seoski turizam

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Završni je tjedan radionica o seoskom turizmu koji organizira Udruga ruralnog turizma Hrvatske. U 17 sati u hotelu Kolovare okupit će se poduzetnici s područja Zadarske županije. 

Radionicom u Gospiću započeo je završni tjedan terenskih radionica o seoskom turizmu "Moj seoski" koji će se ovog tjedna nastaviti u Šibeniku (srijeda), Zadru (četvrtak), i Karlovcu (petak).

U Gospiću je u utorak održana prva od četiri dvosatne edukativne radionice kojima će Udruga ruralnog turizma Hrvatske završiti ovogodišnji ciklus od 40 radionica o seoskom turizmu koje su održane diljem Hrvatske. Radionice se provode uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta, dok se ovotjedne radionice organiziraju u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama.

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima - najavili su iz Udruge .


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.