Hrvatski radio

Radio Zadar

Radionice recikliranja za sve generacije

26.11.2015.

09:48

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj knjižnici Zadar - ogranak Crno održana posljednja ovogodišnja radionica iz ciklusa radionica "Reciklirajmo zajedno" u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ i zadarske Čistoće. Tijekom godine provedene su brojne radionice s djecom, kao i sa starijim osobama.

U ponedjeljak 23.studenog 2015. godine u Gradskoj knjižnici Zadar - ogranak Crno, održana je posljednja ovogodišnja radionica iz ciklusa radionica "Reciklirajmo zajedno" u organizaciji udruge „Eko-Zadar“.


-U prvom dijelu radionice cilj je bio prisutnima pokazati štetnosti korištenja plastike u svakodnevnom životu, pogotovo na biljni i životinjski svijet, dok smo se u drugom dijelu radionice zabavili selektivnim razdvajanjem otpada u za to predviđene spremnike, rekla je Linda Šušteršić koja je radionicu provela zajedno s Ivom Lukin. Po završetku radionice sudionicima su podijeljene žute vreće za selektivno odvajanje plastičnog otpada i Vodič kroz pravilno odlaganje otpada na području grada Zadra, a najmlađim sugrađanima slikovnica-bojanka „Praktični savjeti Eko mace“.
Radionica je organizirana u sklopu projekta "Reciklirajmo zajedno" kojeg udruga provodi u suradnji s gradskom tvrtkom "Čistoća" d.o.o.


Ovim su ujedno privedene kraju aktivnosti iz projekta „Reciklirajmo zajedno“ za 2015. godinu. Do konca godine još će biti promoviran kratki dokumentarni film o recikliranju stakla autorice Antonije Gospić nastao u suradnji s Muzejom antičkog stakla. Podsjećamo, tijekom godine provedene su radionice u OŠ Kruna Krstića i OŠ Šime Budinića, kao i kreativne radionice sa starijim osobama – korisnicima/cama Doma za odrasle Sv. Frane i Doma za starije i nemoćne. te u Gradskoj knjižnici Zadar. Održana je javna tribina „Selektivno razdvajanje otpada na području Grada Zadra – stanje i izazovi“, a provedena je i aktivnost informiranja građana o razdvajanju otpada i novostima u gospodarenju otpadom „Dan Čistoće“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.