Hrvatski radio

Radio Zadar

Radionice za klince: "Život naših starih"

13.12.2015.

09:41

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar održane su zanumljive radionice za djecu na temu "Život naših starih“ i "Malik Tintilinić". Učenici 3. razreda OŠ Stjepana Radića iz Bibinja sudjelovali su u radionici "Život naših starih" na kojoj su naučili o životu svojih baka i djedova.

  Djeca su se upoznala s brojnim predmetima od kojih mnogi više nisu u upotrebi, a koje su naši stari svakodnevno koristili. Posebnost ove radionice je da su djeca, nakon toga crtala i oblikovala te predmete glinamolom.

Malik Tintilinić i Domaći, njegovi vjerni prijatelji, provirivali su s komina u Etnološkom odjelu, skakali, vikali, smijali se glasno. Kako i ne bi kad su kraj kamina sjedili predškolci iz dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana, trideset četvero dječice, sve jedan bolji od drugog.

Pričajući i slušajući priču Šuma Striborova djeca su naučila nešto i o pripremanju hrane na kominu, te o životu svojih baka i djedova.

Ovo je bilo zaista lijepo iskustvo djeci i djelatnicima Etnološkog odjela! 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.