Hrvatski radio

Radio Zadar

Radovčić: Mlađe publike nema u kazalištu, treba ih zainteresirati

12.09.2016.

12:01

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Utorkovanje - naziv je novog kulturnog projekta čiji je cilj promocija kazališta među mladima u Zadru. U skladu s nazivom, predstave će se održavati utorkom u večernjim satima i to po ulicama zadarske Varoši.

Organizatori su grupa „Spajalica" i kazališna udruga „Drama Plus" koju vodi poznato domaće glumačko lice - Vinko Radovčić. Više o samoj ideji, uz Radovčića govori i Loreta Bačić iz grupe Spajalica.

Održavat će se mjesec dana, svakog utorka održat će se po jedna predstava s četiri fragmenta, performansa, u svakom lokalu po jedan, ali svi će biti objedinjeni u jednu temu, tako ćemo prvi utorak, sutra početi s dalmatinskim pirom, sve počinje od 20 sati - kazala je Loreta Bačić iz grupe Spajalica.

Svaka prezentacija unutar ovoga projekta dobro će nam doći i mislim da taj način da publika  sudjeluje u samom procesu stavranja na jednom otvorenom prostoru, lokalu bit će svakako nama poticaj i izazov, ali i njima jedno novo iskustvo- rekao je u najavi Vinko Radovčić čija udruga okuplja tridesetak članova.

 
Iz Poziva 
 
Spajalica je organizacija za mlade koja aktivno sudjeluje u životu mladih već 3 godine, kroz organizaciju ranih matineja, maturalnih zabavi, školskih evenata, izložbi i slično. Spajalica je aktivno sudjelovala i u kampanji #birajzadar koja je Zadru donijela titulu najbolje europske destinacije u 2016 godini.https://www.facebook.com/spajalica3/
 
Drama plus je zadarska glumačka skupina koju predvodi zadarski glumac Vinko Radovčić
Aktivni su u HNK Zadar već 2 godine i trenutno rade na tome da pokrenu i plesnu skupinu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.