Hrvatski radio

Radio Zadar

Radovi na zadarskom mega projektu sve bliži početku

17.11.2020.

12:45

Autor: Božidar Kolega

Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Radovi na najvećem infrastrukturnom projektu grada Zadra – Aglomeraciji Zadar – Petrčane – trebali bi početi početkom sljedeće godine. Do kraja godine trebali bi biti objavljeni natječaji za preostale cjeline ovog projekta koji će donijeti značajnu promjenu Zadru.

Jučer je potpisan 4 i pol milijuna eura vrijedan ugovor kojim je riješena obveza financiranja projekta od strane grada Zadra. Naime, 70 posto 567 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje aglomeracije Zadar-Petrčane financira se bespovratnim sredstvima Europske unije, ostatak financiraju država i lokalna samouprava:  

 

Grgo Peronja o ugovoru

 

Kazao nam je direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja. Novac za to Odvodnja će vratiti iz naknade za razvoj odvodnje, te cijena vode , ističe Peronja, zbog ovog ugovora neće rasti. Inače, projekt aglomeracije Zadar – Petrčane podijeljen je u 8 cjelina. Četiri su već ugovorene:

Grgo Peronja o aglomeraciji

 

Procjena je da će ukupna vrijednost projekta aglomeracije narasti na preko 600 milijuna kuna. Hoće li cijene radova veće od procijenjenih predstavljati problem, Grgo Peronja odgovara.

Grgo Peronja o cijeni radova

 

Svi radovi na aglomeraciji Zadar Petrčane trebali bi početi u prvoj polovici iduće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.