Hrvatski radio

Radio Zadar

14:39 / 08.03.2022.

Autor: Željko Kapelari

Rajko Vidaković novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina

Rajko Vidaković

Rajko Vidaković

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Veliko priznanje za zadarskog košarkaškog trenera Rajka Vidakovića. Vidaković koji je u KK Zadar trener pretkadetske momčadi novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 15 godina. 

- Nakon tri mjeseca rada s reprezentativnim selekcijama ukazana mi je velika čast da postanem i izbornik U-15 vrste. Smatram to i velikom odgovornošću jer godinama slušamo kako hrvatsku košarku treba vratiti u vrh europske košarke a sada imam priliku u tome i izravno sudjelovati. Selekciju ću voditi zajedno s proslavljenim imenima Zdravkom Radulovićem, možda i najboljim bekom šuterom poslije Dražena Petrovića kao mentorom i bivšim NBA igračem Matom Skelinom kao pomoćnikom od kojih sigurno mogu jako puno naučiti – istaknuo je Vidaković.


Ovo ljeto reprezentaciju U-15 očekuje jaki pripremni turnir koji će biti održan u Litvi ili Grčkoj i koji će ujedno biti i kontrolni test za EP koje ovu generaciju očekuje sljedeće ljeto.


S Vidakovićem su na zadnjim reprezentativnim okupljanjima u Ivanić Gradu bila i dva dečka iz KK Zadar, Luka Bičić i Toni Josipović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.