Hrvatski radio

Radio Zadar

Raskinut ugovor zadarske Hitne i PR agencije

30.09.2013.

14:30

Autor: bkolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je potpisivanje ugovora podiglo buru u javnosti Zavod je jutros raskinuo taj ugovor. U službenom priopćenju navodi se kako je plan Zavoda bio organizirati komunikaciju prema javnosti putem radijskih i tiskanih materijala obzirom da obavlja djelatnost hitne medicine koja je od javnog interesa. "Ugovor nisam vidio i ne znam detalje, no ja ću Upravnom vijeću predložiti da se ugovor raskine, komentirao je danas za naš Radio zadarski župan Stipe Zrilić.

"Ugovor nisam vidio i ne znam detalje, no ja ću Upravnom vijeću predložiti da se ugovor raskine, komentirao je danas zadarski župan Stipe Zrilić vijest da je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije potpisao ugovor s agencijom za odnose s javnošću koja će ubuduće pokrivati njegovu komunikaciju prema medijima.Tu se vjerojatno ne radi o značajnim sredstvima, ali svugdje gdje se može napraviti ušteda treba se napraviti ušteda", rekao nam je župan Stipe Zrilić.

Priopćenjem se oglasio i Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije u kojem se objašnjava da je Zavod želio organizirati komunikaciju prema javnosti putem radijskih i tiskanih materijala obzirom da obavlja djelatnost hitne medicine koja je od javnog interesa. Stoga je prije 3 dana sklopio ugovor sa Pink Groupom sa sjedištem u Zadru, koja je za zavod trebala obavljati različite medijske usluge - izradu web, facebook i twitter stranice, press materijala i slično. Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme u trajanju od tri mjeseca za iznos od 12.000.00 kuna. Budući da je ugovor izazvao negativnu medijsku percepciju Zavoda u javnosti, iako je Zavod u obvezi čim bolje informirati javnost o svojoj djelatnosti, ugovor je danas raskinut, stoji u priopćenju koji potpisuje ravnateljica Zavoda Davorka Krnčević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.